Τα τελευταία δέκα χρόνια ο ειδικός στην κατασκευή προσθετικών μελών Shintaro Hayashi φτιάχνει… προσθετικά δάχτυλα για τα μέλη της περιβόητης ιαπωνικής μαφίας Yakuza.

Έχοντας «χτίσει» την καριέρα του κατασκευάζοντας προσθετικά σιλικόνης για ασθενείς με καρκίνο του μαστού και ανθρώπους που είχαν υποστεί ακρωτηριασμό, ο Shintaro βρήκε στον εαυτό του… νέο πελατολόγιο!

«Παρατήρησα ότι υπήρξε αύξηση στους ανθρώπους που με επισκέπτονταν ζητώντας μου να τους φτιάξω μικρά δάχτυλα» είπε ο 39χρονος Shintaro στο ABC News.

Το κομμένο μικρό δάχτυλο του χεριού αποτελεί σημάδι ότι κάποιος είτε ανήκε, είτε εξακολουθεί να ανήκει στη μαφία Yakuza.

Το «τελετουργικό» είναι γνωστό ως «yubitsume» και σημαίνει ότι τα μέλη της μαφίας «πληρώνουν» με αυτόν τον τρόπο για κάτι που έχουν κάνει, όπως για παράδειγμα να πάρουν ναρκωτικά, να εμπλακούν σε καυγάδες ή να κλέψουν.

Πρώτα «φεύγει»… το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και κάθε επόμενη φορά που κάποιος πέφτει σε «παράπτωμα» το μαχαίρι πηγαίνει σε… διαφορετικό σημείο της άρθρωσης.

Δεν είναι λίγα τα μέλη της μαφίας όμως που τους λείπουν πολλά δάχτυλα.

Ο Shintaro με τη δουλειά του βοηθά τα πρώην μέλη της Yakuza να «απαλλαγούν» από το παρελθόν τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να «κρύψουν» το παρελθόν τους και να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα να βρουν δουλειά.

Ένα προσθετικό δάχτυλο κοστίζει 2.250 ευρώ. Ο ίδιος λέει ότι οι νέοι πελάτες τους είναι πρώην μέλη που είτε ψάχνουν δουλειά εκτός των κύκλων της μαφίας, είτε θέλουν να καλύψουν την αναπηρία τους για να εμφανιστούν σε κάποιο κοινωνικό γεγονός, όπως ένα γάμος, είτε άντρες που πιέζονται από τις συντρόφους τους και οι οποίες ανησυχούν για τη «φήμη» τους που συνοδεύει αυτό το «σημάδι»-ένδειξη της σχέσης τους με τη μαφία.

Εκτιμάται ότι η Yakuza έχει πάνω από 100.000 μέλη σε όλη τη χώρα, κάνοντάς τη μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του κόσμου.