Δύο αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ απαγορεύουν οι θεατές να φορούν στολές ή μάσκες, στις προβολές της ταινίας «Τζόκερ», καθώς παραμένουν ολοζώντανες οι μνήμες από το μακελειό του 2012, όταν ένοπλος είχε ανοίξει πυρ σε σινεμά του Κολοράντο στην πρεμιέρα της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης».

Η αλυσίδα Landmark Theaters, που διαθέτει 52 αίθουσες, δήλωσε πως θέλει οι θεατές να απολαύσουν την ταινία ως «κινηματογραφικό επίτευγμα». «Αλλά χωρίς μάσκες, face painting και στολές, αυτά δεν θα επιτραπούν στις αίθουσές μας» ξεκαθαρίζει.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου.

Είχε προηγηθεί η αλυσίδα AMC Theatres, η μεγαλύτερη στη χώρα, η οποία είχε απαγορεύσει τις μάσκες στις αίθουσές της μετά το χτύπημα του 2012.

Η AMC, που διαθέτει 650 κινηματογράφους, υπενθύμισε στους θεατές πως παρότι επιτρέπει τις στολές, δεν επιτρέπει τις μάσκες.«Δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα που θα κρύβει το πρόσωπο» ξεκαθαρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς τον τύπο.

Είχε προηγηθεί επιστολή των οικογενειών ορισμένων από τα θύματα του 2012, στην Ορόρα του Κολοράντο, προς τη Warner Bros, την εταιρεία παραγωγής του «Τζόκερ». Ο δράστης Τζέιμς Χολμς καταδικάστηκε σε ισόβια, ένοχος για μαζική δολοφονία, παρότι ο ίδιος δεν παραδέχθηκε την ενοχή του επικαλούμενος παράνοια.