Η κίνηση δημάρχου εκλεγμένου με τη Λέγκα που δημιούργησε σάλο στην Ιταλία

Είχε κάνει το ίδιο όταν βρισκόταν στην κεφαλή άλλου δήμου της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
17:02
02/09/2019
Η κίνηση δημάρχου εκλεγμένου με τη Λέγκα που δημιούργησε σάλο στην Ιταλία
2
loading

Στο επίκεντρο μιας μεγάλης συζήτησης που άνοιξε στην Ιταλία βρέθηκε ο δήμαρχος στη Φεράρα, Άλαν Φάμπρι. Ο εκλεγμένος με την ακροδεξιά Λέγκα αιρετός, όχι μόνο «ξήλωσε» από τα δημόσια πάρκα τα παγκάκια για να μην βρίσκουν καταφύγια οι άστεγοι, αλλά φρόντισε να παραγγείλει 385 Εσταυρωμένους ώστε να τοποθετηθούν σε σχολικές αίθουσες, έπειτα από αυτοψία για να διαπιστωθεί ποιες από αυτές δεν είχαν.

«Χωρίς να το διατυμπανίζουμε θα τοποθετήσουμε τους Εσταυρωμένους. Πιστεύουμε πως εκτός από θρησκευτικό σύμβολο, αποτελεί επίσης κι έναν συμβολισμό ιστορικό, πολιτιστικό της ειρήνης και της αγάπης, που είναι ανοικτός προς όλους και συνάμα είναι συνδεδεμένος με τις χριστιανικές ρίζες μας και με τον σεβασμό στις παραδόσεις μας», εξήγησε ο δήμαρχος, μιλώντας στην εφημερίδα Il Resto del Carlino, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος, μολονότι δηλώνει πως δεν είναι... φανατικός πιστός, πρόσθεσε πως το ίδιο είχε πράξει και όταν διοικούσε τον δήμο του Μποντένο. «Το κάνουμε σε αυτήν την περίοδο, ενώ τα σχολεία δεν έχουν ανοίξει, και με απόλυτη ησυχία για να αποφευχθεί η όποια εργαλειοποίηση, επίθεση, ή καθαγιασμός της πράξης αυτής», υποστήριξε.

Βέβαια, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος διέταξε να αφαιρεθούν τα παγκάκια από τα δημόσια πάρκα, αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του ως μέτρο για να καταπολεμηθεί η διάθεση και χρήση ναρκωτικών και η υποβάθμιση των δημόσιων χώρων από τους αστέγους.

Από την πλευρά της, η Επισκοπή της Φεράρα και Κομάκιο έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση αυτή του δημάρχου, ως εξής: «Ο Εσταυρωμένος, προτού θεωρηθεί σύμβολο θρησκευτικό, ή ταυτοτικό, είναι η ουσιαστική υλοποίηση της αγάπης του Χριστού προς τους ανθρώπους -ξεκινώντας από τους πιο ταπεινούς εξ αυτών- κι αναμένει από τον καθένα μας μία ουσιώδη ανταπόκριση των όσων προτείνει».

«Ευελπιστούμε πως τούτη η πρωτοβουλία θα μας προσκαλέσει να θυμηθούμε το δώρο της ίδιας της ζωής του Χριστού για χάρη μας και για τους 'ζωντανούς Εσταυρωμένους' των ημερών μας», επισήμανε σχετικά ο Τζαν Κάρλο Περέγκο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Αν νομίζουν κάποιοι ότι η ακροδεξιά είναι μόνο ενάντια στους μετανάστες και όχι γενικά ενάντια στους φτωχούς αυτό είναι μια από τις πολλές αποδείξεις ότι έχουν λάθος

  2. avatar SER 30

    ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ . ΑΥΤΟΣ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΜΩΣ \'\' ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ \'\' ΤΙ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΡΑ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ? ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ Η ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει