Αμερικανός που κρατείται για κατασκοπεία στη Ρωσία: «Με τραυμάτισαν οι δεσμοφύλακες»

Ο Πολ Γουίλαν έφθασε στο δικαστήριο με χειροπέδες και με τη συνοδεία δύο φρουρών


ΚΟΣΜΟΣ
16:22
23/08/2019
Αμερικανός που κρατείται για κατασκοπεία στη Ρωσία: «Με τραυμάτισαν οι δεσμοφύλακες»
1
loading

Ο Αμερικανοβρετανός Πολ Γουίλαν, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στη Μόσχα και κατηγορείται για κατασκοπεία δήλωσε σήμερα ότι τραυματίστηκε από τους δεσμοφύλακες στη φυλακή όπου εγκλείστηκε εν αναμονή της δίκης του.

«Τραυματίστηκα στη φυλακή, αλλά η φυλακή δεν θέλει να σας το πει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γουίλαν στη διάρκεια ακρόασης στο δικαστήριο Λεφόρτοβο της Μόσχας που θα πρέπει να αποφασίσει για την παράταση ή όχι της προφυλάκισής του.

Ο Γουίλαν, που έφθασε στο δικαστήριο με χειροπέδες και με τη συνοδεία δύο φρουρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, είπε: «Μπορείτε να δείτε τη μεταχείριση».

Χλομός, είπε ότι αισθάνεται «έναν ισχυρό πόνο λόγω του τραυματισμού του από τους δεσμοφύλακες», κατηγορώντας τη σωφρονιστική διοίκηση ότι «αρνείται να του παράσχει ιατρική θεραπεία».

Ωστόσο ο Πολ Γουίλαν δεν διευκρίνισε τι είδους τραύματα φέρει.

Ποιος είναι ο Πολ Γουίλαν που κατηγορείται για κατασκοπεία

Ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου σε ένα πλαίσιο ήδη βαρύ από υποθέσεις αυτού του τύπου ανάμεσα στη Ρωσία και τους Δυτικούς. Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) υποστηρίζει ότι τον συνέλαβε «ενώ διέπραττε κατασκοπεία», κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Τον Φεβρουάριο ο συνήγορός του είπε πως ο πελάτης του, που διαθέτει επίσης την ιρλανδική και την καναδική υπηκοότητα, παγιδεύτηκε από μια γνωστή του η οποία του έδωσε ένα στικάκι USB το οποίο ο ίδιος νόμιζε ότι περιείχε φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί σε μια προηγούμενη επίσκεψή του στη Ρωσία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar EΓΩ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

    ''''Χλομός, είπε ότι αισθάνεται «έναν ισχυρό πόνο ''''
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΥ?? ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟΥΛΗ??
    ΓΑΤΑΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΣΧΑ ... ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ...ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΣ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει