Χονγκ Κονγκ: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας που απέλυσε υπαλλήλους για συμμετοχή σε διαδηλώσεις

Η αεροπορική Cathay Pacific «έλαβε μέτρα» εναντίον πιλότων μετά από πιέσεις Κινέζων εθνικιστών


ΚΟΣΜΟΣ
22:47
16/08/2019
Χονγκ Κονγκ: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας που απέλυσε υπαλλήλους για συμμετοχή σε διαδηλώσεις
1
loading

Παραιτήθηκε ο Ρούπερτ Χογκ, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, εν μέσω της πολεμικής που ακολούθησε όσον αφορά την ανάμειξη προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χογκ παραιτήθηκε έπειτα από σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας που έγινε σήμερα, μετέδωσε το δίκτυο CCTV.

Η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία, η φήμη της οποίας επηρεάστηκε από τα «πρόσφατα γεγονότα», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σι Λίσαν, σύμφωνα με το CCTV.

H Cathay Pacific απέλυσε τέσσερα μέλη του προσωπικού της την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ανάμειξής τους στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Χογκ παραιτήθηκε «αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως επικεφαλής της εταιρείας, για τα πρόσφατα γεγονότα», διευκρινίζει η Cathay σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τον Χογκ αντικατέστησε ο Ογκούστους Τανγκ, του ομίλου Swire, που είναι μια κοινοπραξία που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ και αποτελεί τον βασικό μέτοχο της Cathay, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, ο Πολ Λου, διευθυντής εμπορικών υποθέσεων και πελατείας, ανακοίνωσε επίσης την αποχώρησή του επικαλούμενος τους ίδιους λόγους με τον Χογκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα η Cathay Pacific προκάλεσε την οργή των Κινέζων εθνικιστών μετά τη συμμετοχή ορισμένων από τους 27.000 εργαζομένους της σε φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ή επειδή κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το κίνημα διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ εδώ και 10 εβδομάδες.

Η διεύθυνση της εταιρείας είχε σπεύσει να καθησυχάσει το Πεκίνο παίρνοντας αποστάσεις από την κινητοποίηση στο Χονγκ Κονγκ και δεσμευόμενη τη Δευτέρα να απομακρύνει οποιονδήποτε εργαζόμενό της υποστήριζε ή συμμετείχε στις «παράνομες διαδηλώσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΟΜG

    Διαβάζοντας αυτό το άρθρο είναι σαν να βάζει κανείς το κεφάλι του σε φούρνο μικροκυμάτων. Η απόλυση και παραίτησητου ceo έγινε μετά από πιέσεις της Κομμουνιστικης Κίνας κατά της συμμετοχής εργαζομένων σε διαδηλώσεις εναντίων της. Το σχέση μπορεί να εχουν οι Κινέζοι εθνικιστές που αναφέρει το άρθρο με όλα αυτά; Πάλι τα εγκλήματα τους οι Κομμουνιστές προσπαθούν να τα φορτώσουν αλλού;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει