Το Παρίσι δεν μπορεί να κρύψει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία με τις «ανάρμοστες» επιθέσεις του στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των Γερμανών συντηρητικών.

«Η αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να αποστρέψει την προσοχή από το γεγονός ότι η Γαλλία έχει ανάγκη από βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημειώνει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Αντρέας Σόκενχοφ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

«Οι αβάσιμες επιθέσεις υψηλόβαθμων Γάλλων σοσιαλιστών αξιωματούχων εναντίον της καγκελαρίου είναι ασυνήθιστες και ανάρμοστες στη γαλλογερμανική σχέση», τονίζει ο Σόκενχοφ, ο οποίος προεδρεύει της γαλλογερμανικής ομάδας φιλίας στην Μπούντεσταγκ.

«Δείχνουν πρώτα απ’ όλα την απελπισία στην οποία βρίσκονται οι Γάλλοι σοσιαλιστές εξαιτίας του γεγονότος ότι, ακόμη κι ένα χρόνο μετά την άνοδο τους στην εξουσία, δεν βρίσκουν καμιά πειστική απάντηση στα χρηματοπιστωτικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας τους», προσθέτει.

«Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να συνεργαστούν στενά και με εμπιστοσύνη για το καλό της Ευρώπης. Γι’ αυτό είναι καλό που ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό προσπάθησε αμέσως να αποφύγει να πληγεί η γαλλογερμανική σχέση», σημείωσε ο Σόκενχοφ, προσθέτοντας με νόημα «διότι οι Γάλλοι σοσιαλιστές θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εργάζονται με την καγκελάριο μετά τις (γερμανικές) βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου».