Έκκληση Ναπολιτάνο για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ιταλίας

Παραιτήθηκε ο Μπερσάνι από την ηγεσία της Κεντροαριστεράς


ΚΟΣΜΟΣ
0:40
21/04/2013
Έκκληση Ναπολιτάνο για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ιταλίας
loading

«Δέχθηκα με ευγνωμοσύνη την εμπιστοσύνη που εξέφρασε, σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας, προς το πρόσωπό μου, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την ψοηοφορία που του δίνει μια νέα θητεία στο αξίωμα.

«Την Δευτέρα θα εξηγήσω, ενώπιον του κοινοβουλίου, μέσα σε ποια όρια έκανα δεκτή, με απόλυτη διαφάνεια, την έκκληση που μου απευθύνθηκε. Ελπίζω να ανταπεξέλθουν όλοι στις υποχρεώσεις τους , υπέρ της ενίσχυσης των κρατικών θεσμών», πρόσθεσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τον οποίο «οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της Ιταλίας, στην επίλυση των προβλημάτων των Ιταλών και την υπεράσπιση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Παράλληλα, περίπου τρεις χιλιάδες διαδηλωτές του Μπέπε Γκρίλο και του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (που δεν κατάφερε να κερδίσει έδρες στο κοινοβούλιο) συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από την βουλή και να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εκλογή του Ναπολιτάνο, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να εκλεγεί ο υποψήφιος των Πέντε Αστέρων, νομικός Στέφανο Ροντοτά.

Ο Μπέπε Γκρίλο είχε ανακοινώσει την άφιξή του στην Ρώμη, τις αμέσως επόμενες ώρες, για να πάρει μέρος σε νέα διαδήλωση. Πριν λίγο, όμως, ο ιδρυτής των Cinque Stelle-Πέντε Αστέρων, έκανε γνωστό ότι δεν θα πάρει μέρος σε κανενός είδους κινητοποίηση.

Νωρίτερα, ο Γκρίλο είχε παρομοιάσει την εκλογή του Ναπολιτάνο με «πραξικόπημα». Μια δήλωση που καταδικάσθηκε από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία» που σήμερα το απόγευμα ψήφισε τον Στέφανο Ροντοτά.

Και ο Λουίτζι Ντι Μάιο, όμως, ο εικοσιεπτάχρονος αντιπρόεδρος της βουλής που ανήκει στα «Πέντε Αστέρια», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «με τις δηλώσεις του, ο Γκρίλο, πιθανότατα, υπερέβαλε».

Αμέσως μετά την επανεκλογή του Ναπολιτάνο, τέλος, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι υπέβαλε οριστικά την παραίτησή του, μαζί με όλη την ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει