Η αστυνομία της Πολιτείας της Τζόρτζιας, στον αμερικανικό νότο, έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την εύρεση εγκαταλελειμμένου βρέφους, ενός κοριτσιού μέσα σε κλειστή πλαστική σακούλα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βρεθεί η μητέρα του.

Το βίντεο -περιέχει πλάνα από τη μίνι-κάμερα στη στολή του ενός από τους αστυνομικούς που επενέβησαν- προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις χρηστών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Καταγράφει τον εντοπισμό από αστυνομικούς της πόλης Κάμινγκς του νεογέννητου, σε μικρή απόσταση από τον δρόμο, τη νύχτα της 6ης προς 7η Ιουνίου. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κάποιον που είπε πως άκουσε κλάματα μωρού σε περιοχή με βλάστηση.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φορσάιθ «συνεχίζει την έρευνα» που διενεργεί για το βρέφος, το οποίο οι αστυνομικοί ονόμασαν Ίντια, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter.

«Δημοσιεύοντας το βίντεο της ανακάλυψης του μωρού Ίντια, ελπίζουμε να λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες και να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα», εξηγεί η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας πως το κοριτσάκι τα πάει «πολύ καλά» αφού το ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Στο βίντεο ακούει κανείς τον έναν αστυνομικό που προσπαθεί να ησυχάσει το μωρό καθώς κόβει και αφαιρεί την πλαστική σακούλα, επαναλαμβάνοντας «πόσο όμορφη είσαι καρδούλα μου» και «πόσο λυπάμαι», πριν να το παραδώσει σε νοσοκόμους που φθάνουν για να το παραλάβουν και το τυλίγουν με μια κουβέρτα.

Από την 6η Ιουνίου, οι αρχές αναζητούν τη μητέρα του μωρού κι απευθύνουν μέσω Twitter το ερώτημα αν κάποιος είδε πρόσφατα κάποια, ιδίως νεαρή, «στην τελική φάση της εγκυμοσύνης». Εκατοντάδες χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μοιραστεί το βίντεο, προσθέτοντας την ετικέτα #BabyIndia, για να συμβάλλουν στην έρευνα για να βρεθεί η μητέρα.

Δείτε το βίντεο: