Μεγάλα προβλήματα, ορισμένων δισ. ευρώ, έχει ο πρίγκιπας Αλουαντίν Μπιν Ταλάλ. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της λίστας Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη άφησε τον Σαουδάραβα δυσαρεστημένο.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» σύμφωνα με το περιοδικό ο πρίγκιπας είναι ο 26ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με προσωπική περιουσία 20 δισ. δολαρίων. Εδώ όμως ξεκινούν τα προβλήματα.

Ο πρίγκιπας, του οποίου το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτείνεται από το ξενοδοχείο Georges V στο Παρίσι μέχρι την αμερικανική εταιρεία Twitter ανακοίνωσε ότι διέκοψε σχέσεις με το αμερικανικό περιοδικό κατηγορώντας το για λανθασμένο υπολογισμό της περιουσίας του. Κατά το περιοδικό ο πρίγκιπας υπολογίζει ο ίδιος την περιουσία του σε 29 δισ. δολάρια. Το περιοδικό την τοποθετεί στα 20 δισ, ενώ το Bloomberg σε 28 δισ. δολάρια…

Πάντως οι Financial Times σημειώνουν ότι πράγματι, με βάση τους υπολογισμούς του Bloomberg, η περιουσία του ηλικίας 57 ετών πρίγκιπα άγγιζε το βράδυ της Δευτέρας τα 28 δισ. δολάρια. Με την αποτίμηση του Bloomberg ο Αλουαλίντ κατέχει τη 16η θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα Νέα το περιοδικό αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στους ισχυρισμούς Αλουαλίντ με ένα άρθρο-ποταμό 3.716 λέξεων(!), που τιτλοφορείται «Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ και η περίεργη υπόθεση της μετοχής της Kingdom Holding».

Η αρθρογράφος του «Forbes» Κέρι Ντόλαν αντικρούει τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα και κυρίως την κατηγορία ότι «ενώ το περιοδικό αποτιμά με σχολαστικότητα τις συμμετοχές σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η μεξικανική (σ.σ.: ευθεία βολή κατά του κορυφαίου στη λίστα «Forbes» Κάρλος Σλιμ), δεν μπαίνει στον κόπο να υπολογίσει τι συμβαίνει στο Χρηματιστήριο Τανταγούλ του Ριάντ».

To «Forbes» απαντά ότι «το ίματζ είναι τα πάντα για τον Αλουαλίντ».

Και αναφέρει την ιστορία μιας φωτογραφίας του 2003 στην οποία ο πρίγκιπας εικονίζεται πίσω από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της Αιγύπτου Τζορτζ Μπους και Χόσνι Μουμπάρακ, τον βασιλιά Αμπντουλάχ της Ιορδανίας και τον πρίγκιπα του σαουδαραβικού θρόνου Αμπντουλάχ.

«Το 2005 η φωτογραφία αυτή συμπεριελήφθη σε εγκεκριμένη από τον Αλουαλίντ βιογραφία του. Σε αυτήν ο πρίγκιπας εικονίζεται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους πολιτικούς ηγέτες. Τότε ο Αλουαλίντ είχε παραδεχθεί στο “Forbes” ότι έγινε ηλεκτρονική επεξεργασία της φωτογραφίας», αναφέρει το περιοδικό.