Επιστολή στον υποψήφιο που θα κερδίσει το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με τις τοποθετήσεις του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα στείλει ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ο Έρογλου είπε πως θα συγχαρεί τηλεφωνικώς και γραπτώς τον πρόεδρο που θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή. Θα επιμείνει, ανέφερε, στη θέση του για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών είτε προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, είτε προς το νέο ηγέτη των Ελληνοκυπρίων.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ προς τους ξένους διπλωμάτες για διαδικασία 18 μηνών και εάν ο ίδιος θα επιμείνει σε κάτι ανάλογο, ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι μαζί με την Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι θα επιμείνουν στο χρονοδιάγραμμα.

Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στο «νότο», είπε ο κ. Έρογλου, σημειώνοντας πως ο νέος ηγέτης που θα εκλεγεί θα έχει φυσιολογικά προτεραιότητα σε αυτά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Ντάουνερ θα δώσει χρόνο γι’ αυτό. Ωστόσο «εμείς επιμένουμε ότι δεν πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, δηλαδή τον Απρίλιο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις», κατέληξε.