Οι πρώτες συστοιχίες πυραύλων Patriot που έχουν σταλεί από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση από την πλευρά της Συρίας αναμένεται να τοποθετηθούν και να είναι έτοιμες προς χρήση το σαββατοκύριακο, ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν στείλει αντιπυραυλικά συστήματα στην Τουρκία μετά το αίτημα της Άγκυρας προς το ΝΑΤΟ να συμβάλει στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνάς της.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι οι πρώτες που θα εγκαταστήσουν ορισμένους από τους πυραύλους στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και αυτό θα συμβεί εντός του σαββατοκύριακου, όπως δήλωσε ο Βρετανός ταξίαρχος Γκάρι Ντίκιν. Όλες οι συστοιχίες θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, πρόσθεσε.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε επιχειρησιακή ικανότητα αυτό το σαββατοκύριακο, σ’ αυτό στοχεύουμε. Οι πρώτες μονάδες θα φτάσουν στο σημείο, θα περάσουν στη διοίκηση και στο δίκτυο ελέγχου του ΝΑΤΟ και κατόπιν θα είναι έτοιμες να προστατεύσουν τον πληθυσμό», είπε ο Ντίκιν ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.