Ψεύτικη η απειλή για βόμβα στη Μαδρίτη

Η αστυνομία είχε εκκενώσει ουρανοξύστη στον οποίο στεγάζονται τέσσερις πρεσβείες


ΚΟΣΜΟΣ
16:02
16/04/2019
Ψεύτικη η απειλή για βόμβα στη Μαδρίτη
loading

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως η προειδοποίηση για βόμβα, που προκάλεσε την εκκένωση ουρανοξύστη στη Μαδρίτη, στον οποίο στεγάζονται τέσσερις πρεσβείες, ήταν «ψεύτικος συναγερμός».

«Διαπιστώσαμε πως ο συναγερμός ήταν ψεύτικος», έκανε γνωστό η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας πως διεξάγει έρευνες για «την προέλευση του τηλεφωνήματος».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η «απειλή» είχε διατυπωθεί στην αυστραλιανή πρεσβεία. Αυτή η τελευταία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως θα παραμείνει «κλειστή για το υπόλοιπο της ημέρας».

Μετά την απειλή, ο ουρανοξύστης Torrespacio, στον οποίο στεγάζονται επίσης οι πρεσβείες της Βρετανίας, του Καναδά και της Ολλανδίας, εκκενώθηκε ώστε να μπορέσει η αστυνομία να τον επιθεωρήσει. Ομάδες πυροσβεστών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εστάλησαν επίσης επιτόπου.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να επιστρέφουν στο κτίριο γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας), μετά τη λήξη του συναγερμού.

Η εκκένωση αυτού του ουρανοξύστη των 57 ορόφων πραγματοποιήθηκε με ηρεμία μέσα σε 5 με 10 λεπτά. Βρίσκεται στο Paseo de la Castellana, που διασχίζει τη Μαδρίτη από βορρά προς νότο. Έχει ύψος 235 μέτρων και αποτελεί μέρος ενός συνόλου τεσσάρων ουρανοξυστών που αποτελούν ένα επιχειρηματικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της ισπανικής πρωτεύουσας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει