Ένας πακιστανός στρατιώτης έχασε χθες τη ζωή του από πυρά ινδικών δυνάμεων σε ένα νέο επεισόδιο έντασης ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες στη διαφιλονικούμενη μεθόριο του Κασμίρ, σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό.

Ο στρατιώτης βρήκε τον θάνατο στη θέση Κούντι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ινδικές δυνάμεις, η οποία ξεκίνησε στις 22.00, τοπική ώρα, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο πακιστανικός στρατός.

Είναι ο πέμπτος στρατιώτης που αναφέρεται νεκρός στο Κασμίρ τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο οι πολιτικοί από τις δύο χώρες εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως οι αψιμαχίες στα σύνορα δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την πορεία του διαλόγου μεταξύ των δύο αντιπάλων πυρηνικών δυνάμεων.

Ο ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σίνγκχ προειδοποίησε πως η χώρα του δεν μπορεί να παριστάνει «ότι δεν συμβαίνει τίποτε» με το γειτονικό Πακιστάν, έπειτα από τις πρόσφατες φονικές ένοπλες αντιπαραθέσεις κατά μήκος της μεθορίου στο Κασμίρ.

«Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε» με το Πακιστάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στα περιθώρια στρατιωτικής τελετής. «Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στον θάνατο δύο ινδών στρατιωτών στις 8 Ιανουαρίου.

«Οι υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος θα πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Σίνγκχ, μία ημέρα μετά τη συνάντηση στρατιωτικών υπευθύνων από τις δύο μεγάλες ασιατικές πυρηνικές ομάδες, που αλληλοκατηγορούνται για τις αψιμαχίες στα σύνορα.