Ένας ζωολογικός κήπος στην Αγγλία έχει συγκεντρώσει τη μήνη όλων γι’ αυτή την «εμπειρία ανθρώπου εναντίον ζώου» που προσφέρει.

Άνθρωποι διαγωνίζονται στη διελκυστίνδα δηλαδή απέναντι σε ένα αρσενικό λιοντάρι ή μια αρσενική τίγρη!

Η δραστηριότητα αναψυχής που προσφέρεται στο Dartmoor Zoological Gardens έχει μάλιστα και κανονισμούς, καθώς μιλά για «το πολύ 3 ενήλικες και 1 παιδί (ηλικίας 8-12)» που θα τεθούν απέναντι στο ζώο.

Φιλοζωικές οργανώσεις και απλός κόσμος έχουν προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κατακραυγή για τη δράση του ζωολογικού, ο ιδιοκτήτης του όμως Benjamin Mee, τον οποίο έχει παίξει ο Ματ Ντέιμον στο φιλμ «Ο ζωολογικός μας κήπος» (2011), ισχυρίζεται πως η δραστηριότητα είναι καλή φυσική άσκηση για τα μεγάλα αιλουροειδή.

Ο Benjamin Mee, που αγόρασε τον ζωολογικό το 2006, επιμένει πως η διελκυστίνδα είναι καλή και για τους ανθρώπους και για τα ζώα, καθώς «αρέσει σε όλους». Και μάλιστα «εμπλουτίζει τις ζωές των ζώων, είτε περιλαμβάνει το κοινό είτε όχι».

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο επικεφαλής του ζωολογικού Simon Moore στην «Daily Mail»: «Στην αιχμαλωσία, είναι απαραίτητο για μας να προσπαθούμε να μιμηθούμε τις συμπεριφορές ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον». Η διελκυστίνδα «προσομοιώνει το φυσικό κυνήγι και τη συμπεριφορά της τροφής και για τα δύο είδη».

Πολλοί πάντως δεν πείθονται από τις εξηγήσεις, θεωρώντας κατακριτέα μια τέτοια δραστηριότητα. Ειδικά για τα μικρά παιδιά…