Αντιμέτωπος με τον θάνατο βρέθηκε ένας άνδρας στο Λάνκασαϊρ της Αγγλίας, καθώς η καρδιά του σταμάτησε για περίπου 20 λεπτά. Ωστόσο, ένας συμπολίτης του δεν τον άφησε στη μοίρα του και με συνεχείς μαλάξεις προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Και τα κατάφερε.

Μάλιστα, ο άνδρας αυτός που αποδείχθηκε ήρωας για τον Τζίμι Σμιθ, που είχε απίστευτη τύχη μέσα στην ατυχία του, αποχώρησε χωρίς να ξέρει ότι πλέον είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα των ημερών στη Μεγάλη Βρετανία.

Την ιστορία έκανε γνωστή μέσω social media ο ποδοσφαιριστής της Πρέστον, Πολ Γκάλαχερ, του οποίου ο Σμιθ τυγχάνει να είναι πεθερός. Μάλιστα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ζήτησε από όλους τους ακόλουθούς του να τον βοηθήσουν να βρεθεί ο άγνωστος άνδρας, προκειμένου η οικογένειά του να τον ευχαριστήσει.

Ο Σμιθ λιποθύμησε την Κυριακή σε ένα βενζινάδικο, στο οποίο βρέθηκε και ο -μέχρι στιγμής- αγνώστου ταυτότητας ήρωας της ιστορίας, ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ο πεθερός του Γκάλαχερ οδηγήθηκε στη συνέχεια σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάστασή του πλέον να κρίνεται σταθερή.

Ο παίκτης της Πρέστον, παρόλο που είχε ενημερωθεί για το περιστατικό, έπαιξε κανονικά κόντρα στην Ντόνκαστερ για το Κύπελλο Αγγλίας, καθώς «αυτό θα ήθελε και ο Τζίμι. Ευτυχώς βρέθηκε αυτός ο άνδρας, ο Θεός να τον έχει καλά», δήλωσε ο Γκάλαχερ, κληθείς να σχολιάσει όσα είχαν συμβεί.

Για την ιστορία, πάντως, η Ντόνκαστερ πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στην ομάδα του Γκάλαχερ.