Ξεπερνά τις προσδοκίες το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κύπρου καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

O επικεφαλής της Noble, John Tomic σημείωσε πως η επιθυμία της εταιρείας είναι να διαπραγματευτεί με την κυπριακή κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί έναν χερσαίο τμηματικό υγροποιημένου αερίου μαζί με μια μονάδα αερίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 5 τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως από το οικόπεδο 12.

Επίσης θα μπορεί να επεκταθεί εξυπηρετώντας πρόσθετες ποσότητες που είναι δυνατόν να εντοπιστούν σε άλλα τεμάχια, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Noble μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την εξαγγελία του πρώτου συνεδρίου «Eastern Mediterranean Gas Conference» που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 26 με 28 Μαρτίου 2013.

Τέλος πρόσθεσε πως στις σκέψεις της εταιρείας υπάρχει και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα πλωτό τερματικό πάνω από τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, με ταυτόχρονη ύπαρξη αγωγών μεταφοράς στην ξηρά.