Οι New York Times εξέφρασαν την πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του πρώην διευθυντή του BBC, Mαρκ Τόμσον, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου εξαιτίας των καταγγελιών περί 200 και πλέον κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Τόμσον είπε ότι οι χειρισμοί του στην υπόθεση του δεν θα τον εμποδίσουν να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του.

Το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο αντιμετωπίζει μια χωρίς ιστορικό προηγούμενο κρίση μετά τις καταγγελίες ότι ο Σάβιλ, άλλοτε διάσημος παρουσιαστής, κακοποιούσε κορίτσια ακόμη και 12 ετών, σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στις εγκαταστάσεις του και ότι το ρεπορτάζ που έγινε για την υπόθεση από την εκπομπή Newsnight «κόπηκε» επί των ημερών του Τόμσον στην διεύθυνσή του.

«Όλοι οι συνάδελφοί μου στην διευθυντική ομάδα των New York Times με υποστήριξαν πολύ σχετικά με αυτό κι ευρύτερα, καθώς προετοιμάζομαι να αναλάβω τη θέση», δήλωσε ο Τόμσον. «Έλαβα πολύ καλή υποστήριξη ως εισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος αυτής της εταιρείας», πρόσθεσε.

Ο Τόμσον υποστήριξε ότι δεν ήταν ενήμερος για την έρευνα που είχε γίνει από τους συντελεστές της εκπομπής Newsnight σχετικά με την υπόθεση Σάβιλ, και δεν αναμίχθηκε σε κανένα στάδιο στην διαδικασία λήψης της απόφασης να «κοπεί» το ρεπορτάζ.