Πρέπει πραγματικά να έχεις ιδιαίτερη έφεση στα κακά δώρα για να τα καταφέρεις με τον αβίαστο και χαλαρό τρόπο που το κάνει ο 72χρονος John Nettleton.

Η κακομοίρα σύζυγος του οποίου, η 63χρονη Jayne Herbert, μίλησε για το τι περνά κάθε χρόνο όταν φτάνουν τα Χριστούγεννα και πρέπει να ανοίξει την έκπληξη του καλού της. Γνωρίζοντας άλλη μια απογοήτευση δηλαδή, κάτι που λαμβάνει χώρα ανελλιπώς στα 12 χρόνια που μετρά ο γάμος τους.

Τα δώρα που ξετυλίγει κάθε χρόνο η εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Βρετανίας είναι πραγματικά απερίγραπτα. Καθώς μιλάμε για καπάκι τουαλέτας, τούβλο, καρότσι μεταφοράς, φωσφοριζέ γιλέκο ασφαλείας, βάση τηλεόρασης, παπούτσια εργασίας, ακόμα και διακοσμητικά λαμπάκια! Μια χρονιά μάλιστα δεν υπήρχε δώρο αλλά έκπληξη, καθώς ξύπνησε η φουκαριάρα παγωμένη, αφού ο καλός της είχε αλλάξει τη ρύθμιση του κλιματιστικού από το ζεστό στο κρύο.

Ο John, χημικός που δουλεύει σε βιομηχανία, επιμένει πάντως πως τα δώρα του είναι πρακτικά, καθώς αποσκοπούν στο να της κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα και όχι ωραιότερη…