Βίντεο που δείχνει ένα τρομαγμένο κορίτσι να ουρλιάζει καθώς ένας Ρώσος ιερέας σπρώχνει το κεφάλι του με δύναμη στο νερό, κατά τη διάρκεια της βάπτισής του, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο ιερέας Ίλια Σεμιλέτοφ που τέλεσε το μυστήριο, δικαιολόγησε τη βιαιότητά του, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο διώχνει τον Σατανά «που βρίσκεται μέσα στο παιδί». Συγκεκριμένα είπε ότι εκτός από τα νεογέννητα, τα πιο μεγάλα παιδιά «πρέπει να σπάνε» κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το κορίτσι φώναζε αλλά κανείς από τους ενήλικους που παρακολουθούσαν τη βάπτιση δεν παρενέβη, ούτε και οι γονείς του. Η μητέρα του μάλιστα είπε ότι ήταν ευγνώμων στον ιερέα, αλλά δεν διατύπωσε κάποιο παράπονο.

Αν και η βάπτιση έγινε δύο χρόνια πριν στη νοτιοδυτική Ρωσία, ο ιερέας βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια από τα καθήκοντα του και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο εκκλησιαστικού δικαστηρίου. Εάν κριθεί ένοχος μπορεί να διαγραφεί από το σώμα της εκκλησίας για τη βάρβαρη βάπτιση.

Σε μία ανάρτηση στα social media κάποιος έγραψε αναφορικά με το περιστατικό: «Αυτός είναι ένας παπάς από την κόλαση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.