Εκατοντάδες θαυμαστές της Νατάσα Κάμπους συγκεντρώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε βιβλιοπωλείο της Βιέννης για να ακούσουν το πρώην θύμα απαγωγής να διαβάζει αποσπάσματα από τα απομνημονεύματά της. Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και σε αυτό αφηγείται την εμπειρία της από τα οκτώ χρόνια ομηρίας της.

Στα απομνημονεύματά της, με τον τίτλο «3.096 Ημέρες», που κυκλοφόρησαν στην Αυστρία στις αρχές της εβδομάδας, η Κάμπους αφηγείται πώς ο απαγωγέας της την άφηνε νηστική, τη χτυπούσε, την κακοποιούσε σεξουαλικά και την υποχρέωνε να καθαρίζει το σπίτι του ημίγυμνη, αποκαλώντας την «σκλάβα».

Η Κάμπους απήχθη από τον Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ σε ηλικία δέκα ετών την ώρα που πήγαινε στο σχολείο. Την κρατούσε στο κελάρι του σπιτιού του, έξω από τη Βιέννη, που δεν είχε παράθυρα, προτού καταφέρει να δραπετεύσει τον Αύγουστο του 2006. Εκείνος λίγες ώρες αργότερα αυτοκτόνησε.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται πώς η 22χρονη σήμερα Κάμπους επέζησε υπακούοντας τον απαγωγέα της, θεωρώντας τον διαταραγμένη προσωπικότητα και αποφεύγοντας να την «καταβάλει το μίσος»..

Η Κάμπους θα ταξιδέψει στο Λονδίνο την Κυριακή για να προωθήσει την αγγλική έκδοση του βιβλίου της, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα ευπώλητα της γερμανικής ιστοσελίδας του Amazon. Τα χρόνια φρίκης που έζησε θα μεταφερθούν και στη μεγάλη οθόνη το 2012.