Στον άνθρωπο που εφηύρε τη μαγνητική εγγραφή ήχου, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google. Ο Δανός Valdemar Poulsen ανέπτυξε μια την τεχνολογία που αποτέλεσε τη βάση για τη λειτουργία πολλών συσκευών όπως είναι οι τηλεφωνικές συσκευές, οι κασέτες, οι δισκέτες, ακόμη και οι ταινίες VHS.

Γεννημένος στην Κοπεγχάγη το 1869, ο Poulsen σπούδασε ιατρική αλλά τελικά προσελήφθη στην τηλεφωνική εταιρεία της Κοπεγχάγης ως τεχνικός. Κατά τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε τον ηλεκτρομαγνητικό φωνογράφο και του απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο κυλινδρικός ηλεκτρομαγνητικός φωνογράφος ήταν σε θέση να καταγράψει έως τριάντα λεπτά ομιλίας. Το 1900 έδειξε τη συσκευή του στο Εκθεσιακό Πανεπιστήμιο του Παρισιού, όπου κατέγραψε τη φωνή του Αυστριακού αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ (η πιο πρόωρη μαγνητική ηχογράφηση).

Έκανε πολλές εφευρέσεις, όπως τον πομπό ραδιοφώνου συνεχούς κύματος, που είναι γνωστός ως Πομπός Arc Poulsen και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1920 χρησιμοποιήθηκε σε μερικούς από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ανέπτυξε την τεχνολογία που τον έκανε γνωστό στα πέρατα του κόσμου και έγραψε το όνομά του στην ιστορία, χτυπώντας μια χαλύβδινη χορδή πιάνο σε μια μικρή γωνία ανάμεσα σε δύο τοίχους, ενώ με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη κατάφερε να ηχογραφήσει ήχο χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο και να τον αναπαράγει

Ίδρυσε την American Telegraphone Company, αλλά οι πωλήσεις ήταν υποτονικές καθώς η συσκευή ήταν πραγματικά μπροστά από το χρόνο της.

Την ίδια χρονιά έφερε και μια άλλη σημαντική ανακάλυψη, ένα ραδιόφωνο «τραγουδιού τόξου» που θα μεταδίδει μέχρι και 150 μίλια. Οι επακόλουθες βελτιώσεις αυτού του σχεδιασμού, ικανές να φτάσουν τα 2.500 μίλια, τελικά χρησιμοποιήθηκαν από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Αν και εγκατέλειψε το ιατρικό σχολείο, ο Poulsen απονεμήθηκε επίτιμο διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας.