Το τελευταίο πράγμα που περιμένει κανείς να δει όταν κυκλοφορεί σε κεντρικό δρόμο πόλης είναι ένα άγριο ζώο μέσα σε αυτοκίνητο.

Τη Δευτέρα 12/11 αστυνομικοί στο Παρίσι σταμάτησαν μια εκθαμβωτική Lamborghini για έλεγχο στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Έκπληκτοι διαπίστωσαν στη θέση του συνοδηγού την ύπαρξη ενός μικρού λιονταριού!

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού που όπως διαπιστώθηκε είχε νοικιάσει το πανάκριβο supercar, ενώ το λιοντάρι ηλικίας δύο μηνών παραδόθηκε στην γαλλική υπηρεσία προστασίας ζώων «30 Million Friends».

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία μήνυσε τον οδηγό, αυτό είναι το τρίτο περιστατικό με ανάκτηση ζώου μέσα σε ένα μήνα και το έκτο συνολικά από την αρχή του χρόνου στο οποίο εμπλέκεται αιλουροειδές. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία έχει επανειλημμένως ζητήσει από το κράτος να ενισχύσει τα μέτρα καταπολέμησης της εμπορίας και διακίνησης άγριων ζώων στη χώρα.

Κατά τα άλλα, το λιονταράκι που ονομάζεται Πούτιν (!) αλλά ακούει και στο όνομα Νταντού, υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν πως ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι λείπει μέρος της ουράς του, ενώ έχει πρόβλημα σε ένα από τα πέλματα των πίσω ποδιών του.

Τώρα βρίσκεται σε καραντίνα σε ένα πάρκο άγριας ζωής ανατολικά του Παρισιού και αργότερα θα ενωθεί με άλλα δυο λιονταράκια που εντοπίστηκαν από το ίδρυμα τον Οκτώβρη.