Αντιμέτωποι με τις πολύπλοκες σχέσεις αλλά και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων των δύο «σιδηρών» γυναικών του Λευκού Οίκου, της Μελάνια και της Ιβάνκα Τραμπ, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται το CNN, η πρόκληση διαχείρισης των σχέσεων μεταξύ των δύο γυναικών ήρθε στο προσκήνιο από τις δύο ξεχωριστές επισκέψεις που πραγματοποίησαν στην Αφρική.

Η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι της στην Αφρική τον προηγούμενο μήνα, επισκεπτόμενη την Γκάνα, το Μαλάουι, την Κένυα και την Αίγυπτο στη διάρκειας μιας εβδομάδας και για την προώθηση της προσωπικής της πρωτοβουλίας «Be Best». Η κόρη του προέδρου Τραμπ και υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ιβάνκα Τραμπ προγραμματίζει να επισκεφτεί την Αφρική τον Ιανουάριο, προκειμένου να τονίσει το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για την οικονομική ενδυνάμωση των χωρών της περιοχής, όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τους NYT.

Για την επίσκεψη της πρώτης κυρίας στην Αφρική, το γραφείο της ζήτησε από τους αξιωματούχους της Δυτικής Πτέρυγας να της δώσουν το απαραίτητο περιθώριο, ώστε να παρουσιάσει την δουλειά που κάνει. Μεταξύ των κινήσεων που δρομολογήθηκαν ήταν και μία φωτογραφία της στην οποία κρατούσε ένα παιδί.

Δύο ημέρες μετά, η Ιβάνκα Τραμπ ανάρτησε βίντεο στο Instagram σχετικά με την επίσκεψή της στην Βόρεια Καρολίνα, μετά τις καταστροφές που είχε προκαλέσειστην περιοχή ο κυκλώνας Μάικλ. Το βίντεο τελείωνε με ένα πλάνο, στο οποίο η ίδια κρατούσε από το χέρι ένα μικρό παιδί.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι είναι, σύμφωνα με τους NYT, ο αξιωματούχος που βοηθάει αποφασιστικά στην διαχείριση των σχέσεων μεταξύ των γραφείων των δύο γυναικών. Ο ίδιος φέρεται να θορυβήθηκε από την ανάρτηση του βίντεο της Ιβάνκα κι αργότερα συζήτησε το θέμα αυτό με το προσωπικό του γραφείου της.

Η πρώτη κυρία και η πρώτη κόρη βλέπουν τα καθήκοντα τους από διαφορετική οπτική, ενώ οι ρόλοι τους υπερκαλύπτονται σε μικρό βαθμό, σύμφωνα με τους Times

Οι δύο τους εμφανίζονται σπάνια μαζί, ενώ δεν έχουν οργανώσει από κοινού ούτε μία δράση -μέσω των γραφείων τους- από τότε που η Μελάνια μετακόμισε στην Ουάσινγκτον.

Από την άλλη μεριά, οι δύο γυναίκες συνόδευσαν τον πρόεδρο Τραμπ στην επίσκεψή του στο Βατικανό, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα, αλλά και στην πρώτη επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ στο εξωτερικό επισκεπτόμενος την Σαουδική Αραβία. Η Μελάνια και η Ιβάνκα συνόδευσαν επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο στην επίσκεψη του έκανε στην συναγωγή του Πίτσμπεργκ, όπου δολοφονήθηκαν 11 άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα.

Οι φίλοι της Ιβάνκα δηλώνουν ότι «νευριάζει» όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ερωτήσεις για τα καθήκοντα της πρώτης κυρίας και τονίζει ότι η ίδια βρίσκεται στον Λευκό Οίκο για να ρυθμίζει θέματα πολιτικής. Φίλος της Ιβάνκα δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πρώτη κόρη προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή της στις αρμοδιότητες της πρώτης κυρίας και, για το λόγο αυτό, αναφέρεται στα συγκεκριμένα καθήκοντα εντός της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Στέφανι Γκρίσαμ δεν αναφέρθηκε άμεσα στις σχέσεις μεταξύ των δύο γυναικών, ενώ δήλωσε μέσω ανακοίνωσης της προς την εφημερίδα: «To γραφείο της πρώτης κυρίας είναι επικεντρωμένο στις πρωτοβουλίες της και εργάζεται ανεξάρτητα, ενώ συχνά συνεργαζόμαστε με την Δυτική Πτέρυγα σε μία σειρά προγραμμάτων, ενώ έχουμε μία θετική σχέση εργασίας. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου μίλησε στους Times ανώνυμα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ένταση μεταξύ της Μελάνιας και της Ιβάνκας Τραμπ, ενώ οι δύο τους έχουν μία “τέλεια σχέση».

«Ως δυναμικές κι ανεξάρτητες γυναίκες, η καθεμιά έχει το δικό της ανεξάρτητο πλαίσιο δράσης, αλλά πάντα η μία υποστηρίζει την άλλη, τόσο προσωπικά, όσο κι επαγγελματικά,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος στην εφημερίδα.