Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι ζήτησε σήμερα από τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη, ενώ κατήγγειλε την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις κατά δυτικών στόχων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Η ταινία είναι κακοήθης και επίτηδες προκλητική και παρουσιάζει μια αισχρά διαστρεβλωμένη εικόνα των μουσουλμάνων», δήλωσε η Πιλάι από τη Γενεύη.

«Κατανοώ πλήρως για ποιο λόγο οι άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν έντονα κατά της ταινίας και είναι δικαίωμά τους να το κάνουν ειρηνικά», πρόσθεσε η ίδια.

Η Πιλάι επεσήμανε ότι καταδικάζει «απερίφραστα» τις επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμη αμερικανοί υπάλληλοι, αλλά και τις βίαιες αντιδράσεις κατά της ταινίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, που έχει ήδη καταδικάσει τις επιθέσεις στη Βεγγάζη, επανέλαβε σήμερα τις επικρίσεις του κατά της αντιισλαμικής ταινίας χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή και γεμάτη μίσος».