Το κίνημα αγνότητας ιδρύθηκε προ 20ετίας από τους Ευαγγελιστές, Randy και Lisa Wilson και σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες. Διδάσκει στους νέους την αποχή από κάθε είδους προγαμιαία σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι έφηβοι που επιλέγουν να δώσουν όρκο αγνότητας δεσμεύονται πως θα απέχουν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι να παντρευτούν υπογράφοντας συμβόλαια κατά τη διάρκεια φαντασμαγορικών τελετών που θυμίζουν χορούς αποφοίτησης.

«Μπορεί να μην το αποδέχεσαι, μπορεί να σκεφτείς πως είναι περίεργο, αλλά αυτό είναι που θέλω να κάνω γιατί θέλω να εκφράσω την άποψή μου γι’ αυτό που πιστεύω», λέει στη NY Post η Hannah Lee Powers, μια 17χρονη κοπέλα που έδωσε όρκο αγνότητας στον πατέρα της, Beauchamp.

«Ελπίζω πως επηρέασα την απόφασή της, μπορώ να συνεχίσω να την ενθαρρύνω», δηλώνει γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση ο πατέρας, λίγο πριν ξεκινήσουν για τον χορό αγνότητας της κόρης του.

Εκεί, η 17χρονη φορά τιάρα και κρατά λευκά τριαντάφυλλα. Ο πατέρας της λαμβάνει ένα κλειδί το οποίο θα παραχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλοντα γαμπρό του, ενώ στη συνέχεια φορά δαχτυλίδι στο χέρι της κόρης του.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την Hannah να υπογράφει συμβόλαια με τα οποία δεσμεύεται στον πατέρατης πως θα παραμείνει αγνή μέχρι το γάμο της. Η δέσμευση δεν αφορά μόνο στην αποχή από το προγαμιαίο σεξ, αλλά από οποιαδήποτε ερωτική δραστηριότητα συνολικά, ακόμα ακόμα και το φιλί.

«Δεν χρειάζεται να κάνω σεξ για να ξέρω ότι με αγαπούν, γιατί με αγαπά ο Θεός. Πριν από πολύ καιρό υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα μείνω σε δωμάτιο μόνη μου με αγόρι εκτός αν πρόκειται για μέλος της οικογένειας, γιατί ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πειρασμό», λέει χαρακτηριστικά η Hannah.

Την εκδήλωση της 17χρονης οργάνωσε η Deb Brittan μια τοπική κτηματομεσίτρια η οποία κατέθεσε την άποψή της επί του θέματος.

«Ζούμε σε έναν κόσμο που πιστεύει ότι το σεξ πριν το γάμο είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και φυσικό. Όταν έχεις την ευκαιρία να φιλήσεις ένα αγόρι που δεν είναι ο σύζυγός σου και δεν γνωρίζεις αν πρόκειται να γίνει σύζυγός σου, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις, δεν σου έχει βάλει δαχτυλίδι στο δάχτυλο, ούτε δουλειά έχει, ούτε το σχολείο έχει τελειώσει, θα το φιλήσεις; Φιλάς κάποιας άλλης τον σύζυγο, και με ποιο δικαίωμα φιλάς τον σύζυγο κάποιας άλλης από τη στιγμή που δεν ξέρεις ότι είναι δικό σου;».