Ο Batman, ο μασκοφόρος εκδικητής της νύχτας, ο σκοτεινός σταυροφόρος του καλού, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον ανδρισμό του.

Αυτό είδαν όσοι διάβασαν το τελευταίο κόμικ της DC («Batman: Damned»), εκεί που ο Μπρους Γουέιν δείχνει για πρώτη φορά αυτό που κανονικά θα έπρεπε να παραμείνει για πάντα κρυφό!

Παρά το γεγονός ότι αυτή η σειρά προορίζεται για μεγαλύτερα ηλικιακά κοινά, γι’ αυτό και η μεγαλύτερη ελευθερία στην εικονογράφηση δηλαδή, το κοινό δεν το χάρηκε καθόλου. Αναγκάζοντας τους εκδότες της DC Comics, Jim Lee και Dan DiDio, να εκφράσουν τη λύπη τους για κάποιες «εκδοτικές αποφάσεις» που πήραν.

Μιλώντας στην πρόσφατη έκθεση Comic Con της Νέας Υόρκης, ο Lee είπε: «Νομίζω πως πήραμε κάποιες αποφάσεις όταν κυκλοφόρησε και υπήρξαν κάποια εκδοτικά λάθη που οδήγησαν στο να βγει το κόμικ όπως βγήκε. Και κατέληξε να γίνει μεγάλη ιστορία. Αλλά, ευτυχώς, ο κόσμος ευχαριστήθηκε την πλοκή και το περιεχόμενο, την ωραία εικονογράφηση και την ιστορία των Brian [Azzarello] και Lee [Bermejo], που καταλάγιασαν οι αντιδράσεις».

Το όλο θέμα δεν πέρασε βέβαια στα ψιλά στο εσωτερικό της DC, κάθε άλλο: «Μας έκανε να σκεφτούμε αν αυτά τα στοιχεία προσθέτουν κάτι στην ιστορία», είπε ο Lee, «και θα είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον, γιατί δεν νομίζω πως θέλουμε μια επανάληψη όσων συνέβησαν στο πρώτο τεύχος».

«Ευχόμαστε να μην είχε συμβεί ποτέ», προσέθεσε και ο DiDio…