Εκλεκτά πιάτα με φαντασία και ανώτερης ποιότητας πρώτες ύλες θα βρεις παντού στον κόσμο. Έστω κι αν μιλάμε για σούπα!

Και μια τέτοια, η ακριβότερη του κόσμου, κάτι που τη μετατρέπει αναγκαστικά και σε ένα από τα ακριβότερα πιάτα που σερβίρονται παγκοσμίως, προσφέρεται στο κινέζικο εστιατόριο Kai Mayfair του Λονδίνου.

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο με το αστέρι Michelin άνοιξε τις πύλες του το 1993 και κατάφερε να γίνει αν όχι το καλύτερο κινέζικο της Αγγλίας, ένα από τα τρία πρώτα. Και η δική του εκδοχή της περίφημης σούπας «Ο Βούδας πηδά πάνω από τον τοίχο» ξετινάζει πορτοφόλια και πορτοφόλια.

«Ο Βούδας πηδά πάνω από τον τοίχο» (ή εναλλακτικά «Ο πειρασμός του Βούδα») είναι μια παραδοσιακή κινεζική σούπα από τα χρόνια της Δυναστείας Τσινγκ. Έλκει μάλιστα το όνομά της από τη δύναμη που φαινόταν να έχει παρασύροντας τους χορτοφάγους βουδιστές μοναχούς να γλυκοκοιτάξουν το κρέας!

Η βάση της σούπας είναι το πτερύγιο καρχαρία, το οποίο πλαισιώνουν από αυτιά της θάλασσας (αλιώτιδες) και γιαπωνέζικα μανιτάρια μέχρι θαλάσσια αγγούρια (ολοθουροειδή), κοτόπουλο, χοιρινό, τζίνσενγκ και πολλά πολλά ακόμα.

Το Kai Mayfair άρχισε να τη σερβίρει το 2005 έναντι 165 ευρώ…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.