Ένοπλοι διαρρήκτες κράτησαν τα μέλη μιας οικογένειας ως ομήρους σε μία πολύ πρόχειρη – όπως αποδείχθηκε – επιδρομή, που κατέληξε στον θάνατο ενός από τη συμμορία και την καταδίκη των υπόλοιπων σε κάθειρξη 58 ετών συνολικά.

Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας, ηλικίας από 24 μέχρι 36 ετών, ήταν ντυμένα αστυνομικοί όταν εισέβαλαν σε διαμέρισμα στο Έσεξ της Βρετανίας. Οι νεαροί με όπλα απομιμήσεις, σφυριά και τσεκούρια απείλησαν να κόψουν τα κεφάλια και τα πόδια των ομήρων τους.

Τον Ντάνιελ Γουντ, τον πατέρα της οικογένειας, τον έδεσαν με καλώδιο και τον απειλούσαν με όπλο στο κεφάλι, το οποίο στη συνέχεια έστρεψαν στον τετράχρονο γιο του ζητώντας μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο ένας συνεργός, ο Πολ Ρόμπερτσον, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τον Γουντ, ο οποίος αντιστάθηκε για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Η υπόθεση που εκτυλίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, απασχόλησε δικαστήριο της Βρετανίας τον προηγούμενο μήνα.

Ο πατέρας της οικογένειας μετά το περιστατικό αρχικά συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία του ενός διαρρήκτη, στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Η συμπλοκή σημειώθηκε όταν οι ληστές είδαν από έξω φώτα που αναβόσβηναν και τα θεώρησαν ότι προέρχονται από περιπολικό. Αναστατώθηκαν και επακολούθησε συμπλοκή του ενός με τον πατέρα, ο οποίος είχε καταφέρει να λυθεί, που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του Ρόμπερτσον.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε: «Αυτοί οι άνδρες ανάγκασαν τη συγκεκριμένη οικογένεια να περάσει από μία αληθινή κόλαση. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά είδαν τον αγαπημένο τους δεμένο με ένα όπλο στον κρόταφο. Ο πατέρας φοβούμενος για την οικογένειά του κατάφερε να αντισταθεί».

Το τέλος της υπόθεσης το έδωσε η Δικαιοσύνη με τις καταδικαστικές αποφάσεις που επέβαλε στα μέλη της συμμορίας.