Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κάνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τον θάνατο των αστακών πριν μαγειρευτούν εφαρμόζει ένα εστιατόριο στο Μέιν της Σάρλοτ. Δεν ακολουθεί την πεπατημένη που είναι η τοποθέτηση του ζωντανού αστακού απευθείας σε καζάνι με βραστό νερό, καθώς θεωρείται μια βάναυση διαδικασία. Το εστιατόριο «Legendary Lobster Pound» έχει υιοθετήσει μια διαφορετική τεχνική που έχει ως βασικό συστατικό τη μαριχουάνα, που χρησιμοποιείται για να επουλώσει τον πόνο του αστακού. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τόσο οι αστακοί, όσο και άλλα ασπόνδυλα, όπως οι καραβίδες και τα καβούρια αισθάνονται πόνο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι Ελβετοί αποφάσισαν τον περασμένο Ιανουάριο πως οι αστακοί θα πρέπει να θανατωθούν πριν μαγειρευτούν. Οι μέθοδοι που προτείνουν είναι η εκτέλεση με ηλεκτροπληξία ή το μαχαίρωμα στο κεφάλι. Η διαδικασία που ακολουθούν στο εστιατόριο του Μέιν έχει ως εξής: ο αστακός τοποθετείται για λίγα λεπτά μέσα σε ένα κλειστό κουτί στη βάση του οποίου υπάρχει περίπου 5 εκατοστά νερό και εν συνεχεία διοχετεύεται καπνός μαριχουάνας μέσα στο νερό.

«Αισθάνομαι άσχημα όταν οι αστακοί έρχονται εδώ, καθώς δεν υπάρχει γυρισμός. Έχω πραγματικά προσπαθήσει να βρω τρόπο ώστε να βελτιώσω τις συνθήκες», αναφέρει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, Σάρλοτ Ζιλ στην τοπική εφημερίδα «Mount Desert Islander» προσθέτοντας πως η μαριχουάνα βελτιώνει την ποιότητα του κρέατος καθώς το ζώο είναι πιο χαλαρό όταν πεθαίνει, ενώ η κατανάλωση αστακού που έχει ναρκωθεί στη μαριχουάνα δεν έχει αντίκτυπο στην διάθεση του καταναλωτή. Οι πελάτες πάντως είναι εκείνοι που αποφασίζουν αν θέλουν να καταναλώσουν αστακό που έχει ναρκωθεί με μαριχουάνα ή όχι. «Αν πρόκειται να αφαιρέσουμε μια ζωή έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ευσπλαχνικά γίνεται. Η διαφορά που κάνει στο κρέας είναι απίστευτη», σημειώνει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου. Η μαριχουάνα είναι νόμιμη στο Μέιν και η κυρία Ζιλ έχει άδεια για να καλλιεργεί και να την διαθέτει για φαρμακευτικούς σκοπούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.