Τη ζωή του έχασε ένας 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί στη διάρκεια επιδρομής του στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Την ανακοίνωση για τον θάνατό του έκανε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, με την οικογένεια του νεαρού να κατηγορεί τους στρατιώτες ότι τον σκότωσαν.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Χάτιμπ, όμως δήλωσε ότι συνελήφθη «χωρίς τη χρήση βίας» και ότι δεν αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ο Γιάζαν Ριμάουι, επικεφαλής της κοινότητας Μπέιτ Ρίμα στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο σπίτι του 24χρονου και του επιτέθηκε την ώρα που αυτός κοιμόταν. Στη συνέχεια στρατιώτες τον πήραν ενώ εκείνος είχε χάσει τις αισθήσεις του, πρόσθεσε μιλώντας στο Wafa, το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ανάλογη ήταν και η μαρτυρία του Μπασίρ αλ Χάτιμπ, του αδελφού του θύματος, ο οποίος δήλωσε στο AFP ότι ο στρατός εισέβαλε στο σπίτι τους νωρίς σήμερα το πρωί.

«Μπήκαν στο δωμάτιο του Μοχάμεντ την ώρα που κοιμόταν και τον χτύπησαν βίαια. Ακούσαμε τις φωνές» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Μετά από λίγο σταμάτησε και ένας στρατιώτης τον κουβάλησε στην πλάτη του».

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο που «φέρεται να επιδόθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε εχθρικές ενέργειες στην Μπέιτ Ρίμα».

«Συνελήφθη χωρίς τη χρήση βίας, ενώ ούτε ο ίδιος αντιστάθηκε. Έχασε τις αισθήσεις του και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους Ισραηλινούς στρατιώτες επί τόπου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, προσθέτοντας πως ο άνδρας πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Η ένωση Παλαιστίνιων κρατούμενων ανακοίνωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Χάτιμπ κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό ότι τον σκότωσε και τόνισε ότι και εκείνη θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τον θάνατό του.

(φωτογραφία αρχείου)