Σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη καταδίκασε σήμερα γερμανικό δικαστήριο έναν αιτούντα άσυλο, κρίνοντάς τον ένοχο για τον φόνο μιας έφηβης. Το περιστατικό είχε συμβεί πέρσι και το είχε εκμεταλλευθεί η Ακροδεξιά, προκειμένου να παραγματοποιήσει εκστρατεία κατά των μεταναστών.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κατάγεται από το Αφγανιστάν, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί, κινδύνευε να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Για τη δίκη, που διεξήχθη σε δικαστήριο της πόλης Λάνταου κεκλεισμένων των θυρών, έχουν γίνει γνωστές λίγες λεπτομέρειες, μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ως ανήλικος καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν 15 ετών την εποχή του συμβάντος, αν και βάσει αναλύσεων των ειδικών φαίνεται ότι ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών.

Ο Αμπντούλ Ντ. κατηγορείτο ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 15χρονη πρώην φίλη του, στις 27 Δεκεμβρίου 2017, στην πόλη Κάντελ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, με ένα μαχαίρι ψωμιού, που είχε μόλις αγοράσει.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τον φόνο της, η Μία (το θύμα), είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο φίλος της την κακοποιούσε, την εκφόβιζε και παραβίαζε τα προσωπικά της δικαιώματα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια της δίκης. Η κατηγορούσα Αρχή εκτίμησε ότι ο νεαρός, που έφτασε στη Γερμανία μόνος από το Αφγανιστάν, διέπραξε το έγκλημα από «ζήλεια», αφού η έφηβη τον χώρισε.

Το περιστατικό αυτό έγινε πεδίο εκμετάλλευσης, προκειμένου να αναδείξει την εγκληματικότητα των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, διοργανώνοντας κινητοποιήσεις και αφισοκολλήσεις.

Επίσης, επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα, κυρίως όσοι δίνουν ψευδείς πληροφορίες στις αιτήσεις τους για την παροχή ασύλου.