Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δύο πρόσωπα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Γουίλτσιρ εκτέθηκαν στον νευροπαραλυτικό παράγοντα Ναβιτσόκ, την ίδια ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.

Λίγο αργότερα, η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Βρετανίας διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος για το ευρύ κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει χαμηλός μετά την εύρεση του ζευγαριού.

«Αυτοί οι δύο ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεση τους στον νευροτοξικό παράγοντα Ναβιτσόκ», δήλωσε η Σάλι Ντέιβις απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους, ωστόσο «ως η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας θέλω να διαβεβαιώσω την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλός».

Υπενθυμίζεται πως ένας άνδρας και μια γυναίκα, αμφότεροι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκαν αναίσθητοι σε οίκημα στο Έιμσμπερι το Σάββατο, σε μικρή απόσταση από το Σάλσμπερι, όπου ο Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με την ίδια νευροτοξική ουσία στις αρχές Μαρτίου.