Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς θα εκπροσωπήσει τη χώρα του το Σάββατο στη διάσκεψη της Γενεύης για τη Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κε Ντ’ Ορσέ Μπερνάρ Βαλερό.

«Όπως έχουμε πει αυτή η διάσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Κόφι Άναν και την οποία έχουμε υποστηρίξει, πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή θέση για μια αξιόπιστη πολιτική λύση στο συριακό δράμα», σημείωσε ο Βαλερό.

«Η ομάδα δράσης αναμένεται να συμφωνήσει στις αρχές και τα στάδια μιας δημοκρατικής μετάβασης στη Συρία, καθώς και στην προτεραιότητα να σταματήσει η καταστολή και να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν χρειάστηκε να δώσει μάχη για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και να καταφέρει να συγκαλέσει για πρώτη φορά το Σάββατο στη Γενεύη «μια ομάδα δράσης για τη Συρία» με στόχο να καθοριστούν οι αρχές και στα στάδια μιας εξόδου από τη συριακή κρίση και να ξεκινήσει μια μετάβαση.