Στις 13 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, και το Λονδίνο προετοιμάζεται για διαδηλώσεις εναντίον του. Τα μέτρα ασφαλείας, που θα κληθεί να λάβει, και η παροχή αστυνομικής προστασίας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά την επίσκεψή του, όπως γράφουν οι Times και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η επίσκεψή του αναμένεται να γίνει δεκτή με μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα υποστηρίζονται από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος, που θα εργαστούν υπερωριακά.

Την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.