Ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης και υποστήριξης έστειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο, ο οποίος έγινε στόχος σε επιχειρούμενο «θεσμικό πραξικόπημα»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενος της επιστολής:

«Η ριζοσπαστική Αριστερά στη χώρα μας, παρακολουθεί, τις τελευταίες μέρες, έκπληκτη το επιχειρούμενο διήμερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος του δημοκρατικά εκλεγμένου πρόεδρου Φερνάντο Λούγο. Μια επιχειρούμενη και ταυτόχρονα σκοτεινή υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία δεκαεπτά ακτημόνων, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες από τις δυνάμεις ασφάλειας, σε μια επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κινήματος «ακτημόνων χωρίς γη» που δεν είχε την έγκριση της κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο της ολιγαρχίας της χώρας σε βάρος του Προέδρου της.

Ενώνω την φωνή μου μαζί με αυτές όλων των πρόεδρων της Αργεντινής, Βολιβίας, Ισημερινού, Βραζιλίας, Βενεζουέλας και άλλων χωρών, που καταδικάζουν το διήμερο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Βουλή, «καταδικάζοντας» τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο και αφαιρώντας του παράνομα της προεδρική εξουσία.

Η Δημοκρατία έχει στεριώσει για τα καλά στις πολύπαθες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι δικτατορίες με όποιον μανδύα δεν μπορούν να επανέλθουν.

Από την μακρινή δημοκρατική Ελλάδα και τα δυναμικά αντινεοφιλελεύθερα και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα στη χώρα μας, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας σε όλα τα διεθνή φόρα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ώστε η δημοκρατία να αποκατασταθεί άμεσα και το έργο της προοδευτικής κυβέρνησης της Παραγουάης να συνεχιστεί σε αλληλεγγύη και εναρμόνιση με τους αδελφούς λαούς και προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατ. Αμερικής.

Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Αλέξης Τσίπρας»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.