Τέσσερις Κούρδοι αντάρτες βρήκαν σήμερα τον θάνατο κατά τη διάρκεια εκτεταμένης εκκαθαριστικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από επίθεση που την προηγούμενη ημέρα είχε στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ στρατιώτες στην ίδια ζώνη, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Με τις σημερινές απώλειες, ο αριθμός των ανταρτών του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τον τουρκικό στρατό ανέρχεται στους 24, τονίζει το Ανατολή.

Χθες, μία ομάδα αρκετών δεκάδων ανταρτών επιτέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο στην επαρχία Χακαρί, στη μεθόριο με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οκτώ στρατιώτες. Οι τουρκικές αρχές απάντησαν με μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση.

Στην ίδια επίθεση είχαν τραυματισθεί 19 στρατιώτες.

Η ορεινή αυτή περιοχή της Τουρκίας, που διαιρείται ανάμεσα στις δύο χώρες, αποτελεί συχνό θέατρο συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και του ΡΚΚ, το οποίο έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του από τις αρχές του μήνα.

Πριν από λίγο εξάλλου έγινε γνωστό ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις ανταρτών στο έδαφος του βόρειου Ιράκ.