Ένας υιοθετημένος άντρας υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση που του έσωσε τη ζωή όταν οι βιολογικοί του γονείς τον αναζήτησαν για να τον προειδοποιήσουν για την κληρονομική πάθηση που κυλούσε στο αίμα του.

Ο 45χρονος Simon Day από το Ντέβον της Αγγλίας επανενώθηκε με τη βιολογική του οικογένεια στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής του καναλιού ITV («Long Lost Families») για χαμένες οικογένειες.

Η οικογενειακή πάθηση έχει στερήσει τη ζωή σε τέσσερις συγγενείς της βιολογικής οικογένειας, κάτι που ο 65χρονος βιολογικός πατέρας του James McDonnell δεν θα το άφηνε έτσι. Και ο ίδιος επιβίωσε μάλιστα από έμφραγμα, όταν και έψαξε τον γιο του για να τον προειδοποιήσει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια.

Και ο γιατρός βρήκε πράγματι πως ο web designer Simon Day είχε πράγματι τέσσερις αρτηρίες βουλωμένες, υποβάλλοντάς τον εσπευσμένα σε bypass, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «The Sun»!

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επειδή με βρήκε και με προειδοποίησε, ο πατέρας μου μου έσωσε τη ζωή», είπε εκείνος στην εκπομπή. Ο Simon είχε δοθεί για υιοθεσία όταν ήταν ακόμα μωρό, αν και οι επείγουσες καταστάσεις καλούσαν τώρα σε επείγουσες λύσεις: «Ο James μου είπε ‘‘έπρεπε να σε βρούμε, γιατί είσαι κινούμενη βόμβα’’. Είχε δίκιο. Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου και δεν το γνώριζα καν». Όσο για τον βιολογικό πατέρα, δήλωσε: «Είχα βρει μόλις τον γιο μου και μερικούς μήνες αργότερα κινδύνευα να τον ξαναχάσω»…