Σε «πολύ υψηλό» αύξησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το επίπεδο συναγερμού για κίνδυνο στη δημόσια υγεία από τον ιό του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σε εθνικό επίπεδο, από «υψηλό», που ήταν προηγουμένως.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Οργανισμός αύξησε και το επίπεδο τοπικού κινδύνου αλλά διατήρησε την αξιολόγησή του για τον παγκόσμιο κίνδυνο σε «χαμηλό» επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα, που επιβεβαιώθηκε στην πόλη Μπαντάκα, ενός εκατομμυρίου κατοίκων, στο Κονγκό. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώνεται σε αστικό κέντρο- τα προηγούμενα, καθώς και οι πάνω από 20 θάνατοι, που έχουν αποδοθεί στον ιό, είχαν εντοπιστεί στην ύπαιθρο- κι αυτό προκαλεί στους ειδικούς φόβους πως θα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η πόλη Μπαντάκα, μάλιστα, είναι σημαντικός κόμβος μεταφορών, από όπου περνούν δρόμοι προς την πρωτεύουσα Κινσάσα, ενώ βρίσκεται κοντά και σε έναν μεγάλο ποταμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.