Την ομολογία ότι σκότωσε το νεογέννητο αγοράκι του επειδή το κλάμα του τον ενοχλούσε και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί καθώς έπαιζε video game έκανε ο 20χρονος Hartley από τη Lakeland της Florida.

Ο δράστης είχε στην αγκαλιά το τριών μηνών γιο του, Colton, για περίπου 30 λεπτά ενώ έπαιζε για πέντε ώρες Xbox.Κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου παιχνιδιού ο 20χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ με τον γιο του, επειδή έκλαιγε δυνατά που του πήρε τα δύο χέρια και τον χτύπησε δυνατά.

Τότε ήταν που παρενέβη η νεαρή μητέρα και άρπαξε το μωρό της από τον Hartley.

Εκείνος, αφού σταμάτησε για λίγο από το video-game του βγήκε από το σπίτι και πήγε για δουλειά. Όταν επέστρεψε, άρχισε να παίζει πάλι έως τις 4 τα ξημερώματα.

Εκείνη την ώρα ο μικρός Colton ξύπνησε επειδή πεινούσε. Η σύζυγός του σηκώθηκε και τον έδωσε για λίγο στον Hartley να τον κρατήσει μέχρι να του φτιάξει το γάλα του.

Ο Hartley αρχικά, προκειμένου να αποφύγει τις κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι αποκοιμήθηκε και ότι όταν ξύπνησε είδε την Amber να κρατάει το γιο της, ο οποίος αιμορραγούσε από το στόμα και τη μύτη.

Ωστόσο, ήταν ο ίδιος που είχε σκοτώσει το γιο τους με αποτέλεσμα ο μικρός Colton να ξεψυχήσει από τα τραύματα που είχε στο κεφάλι.

Ο 20χρονος πατέρας που ομολόγησε τη φρικιαστική πράξη του κρατείται στις φυλακές Polk County και κατηγορείται για ανθρωποκτονία ανηλίκου.