Δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν να περάσουν τη ζωή τους στην εξερεύνηση των βυθών, αυτού του σκοτεινού σύμπαντος με τα… ασυνήθιστα στο μάτι πλάσματα που ζουν εκεί, αλλά κάποιοι λίγοι και ιδιαίτερα τυχεροί, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση -έστω και μικρή- από αυτήν την εμπειρία, χάρη στο BBC Worldwide και το Airbnb, μέσα από το Alucia.

Μέσα από το πρόγραμμα Blue Planet II, οι άνθρωποι αυτοί είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν επιστήμονες, ερευνητές και κινηματογραφιστές των βαθών. Να μπουν σε ειδικά βαθυσκάφη, τα οποία έχουν δει διασώσεις διαφόρων ναυαγίων, από τα οποία έχουν γυριστεί άπειρες ώρες βίντεο του υποθαλάσσιου κόσμου. Να ζήσουν, για λίγο πώς είναι να βρίσκεσαι σε μία άκατο φτιαγμένη για πραγματική περιπέτεια, πώς είναι να αισθάνεσαι ταυτοχρόνως ασφαλής υπό πίεση εκατοντάδων τόνων και ευάλωτος, καθώς έχεις θέα 360 μοιρών μιας τελείως αχαρτογράφητης περιοχής.

Μαζί με τον πιλότο του βαθυσκάφους, να ιχνηλατείς τα βάθη στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Cape Eleuthera στις Μπαχάμες, «μιας από τις περιοχές του Ατλαντικού με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητας» (όπως αναφέρει, στον ιστότοπό του, το BBC Worldwide και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τις φωτογραφίες που «ανεβάζουν» κατά καιρούς στα social media οι άνθρωποι του Alucia, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο συναρπαστική είναι η εμπειρία που ζουν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο.

Ας πάρουμε και εμείς μια γεύση:

alucia2 alucia3 alucia4 alucia5 alucia6 alucia7 alucia8 alucia1