Περίπου 300 άτομα διαδήλωσαν χθες βράδυ έξω από την έδρα του Εκλογικού Συμβουλίου της Αϊτής εκφράζοντας την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του τραγουδιστή Γουάικλιφ Τζιν στις εκλογές της χώρας.

Παρά την δυνατή βροχή, εκατοντάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους τραγουδώντας και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με την οργάνωση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Νοεμβρίου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης ότι η υπηρεσία ελέγχου των υποψηφίων έκρινε πως η υποψηφιότητα του Τζιν δεν πληρούσε πολλές προϋποθέσεις.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε μια δίκαιη υπόθεση, ο Γουάικλιφ Τζιν είναι ένα Αϊτινός, είναι ο υποψήφιος του λαού, τον θέλουμε ως πρόεδρό μας, πρέπει να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Στο μεταξύ, δυνάμεις του ΟΗΕ βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

«Ομάδες των αστυνομικών του ΟΗΕ έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικές θέσεις στο Πορτ-ο-Πρενς και διασφαλίζουν όλες τις ημέρες την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Εκλογικού Συμβουλίου” σημείωσε ο Ζαν- Φρανσουά Βεζινά, εκπρόσωπος της αστυνομίας του ΟΗΕ στην Αϊτή.

Η λίστα των υποψηφίων αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα.