Μυστήριο καλύπτει το θάνατο του νεαρού Κέβιν Μπόιλ που είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε έναν κήπο στη Βρετανία. Ένα δέμα, όμως, που παρέλαβε λίγο πριν χάσει πρόωρα, μόλις στα 26 του χρόνια, τη ζωή του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφάσισε ο ίδιος το τέλος του.

Η τροπή που είχε πάρει η ζωή του προκαλούσε χαρά κι ικανοποίηση στους γονείς του. Ο Κέβιν είχε αναδειχθεί μέσα από τους διαγωνισμούς του διάσημου σεφ, είχε φτάσει στον τελικό και είχε μαθητεύσει δίπλα στον Jamie Oliver. Είχε βρει στη μαγειρική διέξοδο και δημιουργία και μετά την εκπομπή είχε εργαστεί σε σημαντικά εστιατόρια, μαγειρεύοντας για τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Τόνι Μπλερ.

Έτσι, όταν ένας καφέ φάκελος έφτασε με κούριερ στο σπίτι της οικογένειας, η μητέρα του Πάτι Μπόιλ υπέθεσε πως θα ήταν κάποια μαγειρικά εργαλεία.

Την ίδια μέρα ο Κέβιν εξαφανίστηκε και στις 24 Ιανουαρίου βρέθηκε νεκρός μέσα σε θάμνους σε ένα κήπο.
Σχεδόν ένα μήνα μετά, οι γονείς του βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δεύτερο μεγάλο σοκ: μετά την απώλεια του γιου τους, ανακαλύπτουν πως πιθανότατα έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο πατέρας του μπήκε κι έψαξε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Κέβιν και ανακάλυψε πως είχε πληρώσει 44 λίρες για ένα «κιτ αυτοκτονίας» από μία οφ σορ εταιρεία- που έχει πλέον κλείσει- η οποία υποσχόταν «ανώδυνη μετάβαση»…
Με την απόδειξη της πληρωμής και μία φωτοτυπία του διαβατηρίου του, το θανάσιμο δέμα παραδόθηκε στο σπίτι της οικογένειας σαν να πρόκειται για… πίτσα.

«Το να χάνεις το παιδί σου είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία μητέρα», λέει μέσα στους λυγμούς της η Πάτι Μπόιλ, «αλλά το να πιστεύω πως ο Κέβιν τερμάτισε ο ίδιος της ζωή του με τόσο προμελετημένο τρόπο, με τη βοήθεια ανθρώπων χωρίς πρόσωπο που κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω, είναι απλά τρομακτικό».

«Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που στέλνουν αυτά τα κιτ αυτοκτονίας σε ευάλωτους ανθρώπους των οποίων η κρίση ενδεχομένως να είναι στρεβλή λόγω κατάθλιψης ή ψυχικής ασθένειας; Είναι πέρα από το μυαλό μου», λέει.

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας διερευνάται ενώ η νεκροψία δεν αποκάλυψε τα αίτια θανάτου του νεαρού. Αλλά η μητέρα του Κέβιν δεν έχει καμία αμφιβολία και, όπως λέει, όταν βρέθηκε το σώμα του γιου της βρέθηκαν κοντά και πράγματα από αυτό το «κιτ».

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κέβιν έγραψε περισσότερα από είκοσι αποχαιρετιστήρια γράμματα σε φίλους και συγγενείς, τα οποία έστειλε ζητώντας να φτάσουν σε περίπου έξι ημέρες και παραλήφθηκαν μετά την εξαφάνιση και πριν τον εντοπισμό του. Στους γονείς του έγραφε πως τους ευχαριστούσε για την αγάπη και τη στήριξή τους και πως ήλπιζε να δείξουν κατανόηση…

«Όταν διαβάσαμε το γράμμα του ένιωσα πως ο γιος μας ήταν νεκρός και δεν θα τον ξαναβλέπαμε. Όμως κάτι μέσα μου δεν εγκατέλειπε την ελπίδα να έχει κάνει πίσω. Όταν ο αστυνομικός ήρθε και μας είπε πως βρήκαν το πτώμα του Κέβιν, ούρλιαξα σαν πληγωμένο ζώο. Εκείνη τη νύχτα καθίσαμε σιωπηλοί, ανίκανοι να επικοινωνήσουμε, αδύναμοι να αποδεχτούμε πως δεν θα τον ξαναβλέπαμε», θυμάται η μητέρα του.

Τι οδήγησε όμως τον 26χρονο στην απόφαση αυτή; Η Πάτι Μπόιλ αποφάσισε να μιλήσει για τη μάχη που έδινε ο γιος της με την κατάθλιψη με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που περνούν τις ίδιες δυσκολίες. «Έκρυβε την κατάθλιψη τόσο καλά που πολύς κόσμος δεν το φανταζόταν, ήταν η ψυχή του πάρτι», τονίζει. «Μεγαλώνουμε τα αγόρια και τους λέμε «οι άνδρες δεν κλαίνε» για να μην φαίνονται αδύναμοι, πρέπει να τους λέμε πως δεν πειράζει να κλαίμε και να αναζητούμε βοήθεια».