Συνταγματική αναγνώριση του τρίτου φύλου στη Γερμανία

Η απόφαση φέρνει ανατροπές στα πιστοποιητικά γέννησης που θα ζητούν στο μέλλον οι πολίτες


ΚΟΣΜΟΣ
2:27
10/11/2017
Συνταγματική αναγνώριση του τρίτου φύλου στη Γερμανία
2
loading

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αναγνώρισε και τρίτo φύλο, εκτός από το ανδρικό και το γυναικείο, με βάση το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπικότητα. Η Ένωση Διεμφυλικών χαιρέτισε την απόφαση.

Ανατροπές στα πιστοποιητικά γέννησης που θα ζητούν στο μέλλον οι Γερμανοί πολίτες, φέρνει απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης. Σε σημερινή του απόφαση (Az. 1 BvR 2019/16) εισάγει και τρίτο φύλο για διεμφυλικά άτομα, άτομα δηλαδή που δεν είναι ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες. Οι αρχές θα καλούνται να αναγνωρίζουν την ταυτότητα του φύλου τους.

Προστατεύεται η έμφυλη ιδιότητα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, ο νομοθέτης καλείται μέχρι τέλος του 2018 να δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για μια νέα ρύθμιση, που να αναγνωρίζει ότι εκτός από το ανδρικό και το γυναικείο φύλο, υπάρχει και ένα τρίτο φύλο. Η υπόθεση ξεκίνησε από έναν διεμυφλικό, ο οποίος ζήτησε να αλλάξει την ταυτότητα του φύλου του σε «άλλο» ή «τρανς». Είχε καταγραφεί μεν όταν γεννήθηκε στα δημοτικά μητρώα ως γυναίκα, αλλά σύμφωνα με ανάλυση του χρωματοσώματός του, που προσκόμισε στις Αρχές δεν ήταν ούτε γυναίκα ούτε άνδρας. Η αγωγή του απορρίφθηκε σε όλους τους βαθμούς και τελευταία στο εφετείο. Αδίκως, όπως αποφάνθηκε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Στην αιτιολογία του οι ομοσπονδιακοί δικαστές επικαλέστηκαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην προσωπικότητα καθώς και το ότι η ταυτότητα του φύλου αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της. Σε άλλο σημείο της αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός του φύλου έχει για όλους τους ανθρώπους θέση κλειδί σε σχέση με την αντίληψη που έχει ο ενδιαφερόμενος και το περιβάλλον του για το ίδιο το φύλο του. Γι αυτό η έμφυλη ταυτότητα του κάθε ανθρώπου προστατεύεται, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης στη Γερμανία ζουν 160.000 διεμφυλικοί.

Αρχή της ίσης μεταχείρισης

Η υπουργός Οικογένειας Καταρίνα Μπάρλεϊ από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, χαιρέτισε την εισαγωγή τρίτου φύλου και ειδικότερα τη σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως από καιρό αναμενόμενη. «Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει άμεσα από την επόμενη κυβέρνηση» τόνισε, στέλνοντας ένα μήνυμα έτσι προς την κατεύθυνση των διαπραγματευτών για τη συγκρότηση κυβέρνησης Τζαμάικα. «Σε σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών υπογράμμισε ότι το υπουργείο του «ασφαλώς θα εφαρμόσει τη συνταγματική επιταγή. Ο νομοθέτης μας δίνει περιθώριο για την εφαρμογή του».

Η Ένωση Τρανσέξουαλ, από την πλευρά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαιρέτισε επίσης την απόφαση. «Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε εκπρόσωπός της στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής, ήδη από το 2012, αποφάνθηκε ότι αποτελεί αδικαιολόγητη παρέμβαση στο δικαίωμα προσωπικότητας και της ίσης μεταχείρισης όταν σε ανθρώπους οι οποίοι εξ αιτίας της σωματικής τους κατάστασης δεν μπορούν να καταταχθούν ως άνδρες ή γυναίκες, τους επιβάλλεται η καταγραφή στα δημοτολόγια στη μία ή την άλλη κατηγορία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Να μη βρει ο παπάς να θαψει

    Τρίτο??? Δηλαδή όποιος έχει μια γεννετικη ανωμαλία, ανάλογα με το μέγεθος της, θα μπορεί να δημιουργήσει και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο? Δηλαδή μια που γεννήθηκε γυναίκα, έγινε άντρας, έκανε παιδί (όσο ήταν άντρας) και μετά το μετάνιωσε και ξανά έγινε γυναίκα..... Τι φύλο είναι αυτή κάθε φορά? Και τι είναι το παιδί της? Wtf!

  2. avatar Dasparil

    Έλεος έχουμε ξεφύγει τελείως, φτιάχνονται νομοι για πράγματα που υπάρχουν στη φαντασία κάποιων.

    Δεν υπάρχει 3 το φύλλο, στην βιολογία υπάρχει αρσενικό και θηλυκό , στον φανταστικό πλανήτη των φαντασιόπληκτων ίσως υπάρχει και ιπτάμενος μονόκερος σαν φύλο , στην πραγματική ζωή δεν , και ερχόμαστε να αλλάξουμε τον νομο έτσι για να ικανοποιήσουμε την φαντασία των πειραγμένων , λες και θα αλλάξει η πραγματικότητα με νόμους φτιαγμένους για φαντασιόπληκτους.

    2 φυλα = αρσενικό , θηλυκό ακόμα και ερμαφρόδιτα άτομα έχουν και τα 2 φυλα, δεν έχουν κάποιο 3 , δεν είναι φύλο = καβουροδεινόσαυροι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει