Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση, η οποία έγινε από έναν πεζό καμικάζι, είχε στόχο τον Χάτζι Ακχουνζάντα, που ήταν ένας από τους ηγέτες της ισλαμιστικής ανταρτικής οργάνωσης Ανσαρούλ Ισλάμ. Η οργάνωση αυτή βρίσκεται σε σύγκρουση με τις άλλες ένοπλες ανταρτικές οργανώσεις της περιοχής.

«Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας, η οποία προκάλεσε τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Χάτζι Ακχουνζάντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαχ. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από άλλο υπεύθυνο της αστυνομίας στην Πεσαβάρ, τον Γιαμίν Χαν.

Η ένοπλη οργάνωση Ανσαρούλ Ισλάμ, η οποία έχει την έδρα της στην περιοχή Χάιμπερ όπου ζουν φυλές -ανάμεσα στην Πεσαβάρ και τα σύνορα με το Αφγανιστάν- συγκρούεται τακτικά κυρίως με την ανταρτική οργάνωση Λάσκαρ-ι-Ισλάμ.

Συνολικά περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και τεσσεράμισι χρόνια στο Πακιστάν από εκατοντάδες επιθέσεις -αυτοκτονίας στην πλειοψηφία τους- οι οποίες αποδίδονται κυρίως στους Ταλιμπάν. Τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί ο αριθμός των επιθέσεων αυτών.