Μπαρζανί: Το Ιράκ δεν είναι σήμερα δημοκρατικό κράτος

«Μόνο μέσω της ανεξαρτησίας μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας»


ΚΟΣΜΟΣ
18:33
24/09/2017
Μπαρζανί: Το Ιράκ δεν είναι σήμερα δημοκρατικό κράτος
loading

Το Ιράκ είναι σήμερα ένα «φανατικό κράτος» και όχι «δημοκρατικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους την παραμονή του δημοψηφίσματος ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

«Οδεύουμε προς το δημοψήφισμα» και «μόνο μέσω της ανεξαρτησίας μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας», επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε, οι Κούρδοι θα επιδιώξουν τη διενέργεια συνομιλιών με τη Βαγδάτη για να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ στη Βαγδάτη για να επαναδιαπραγματευτούμε την αποτυχημένη συνεργασία», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι Κούρδοι του Ιράκ θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο σχετικά με τα σύνορα», απευθυνόμενος τους γείτονες του Ιράκ.

 Το Ιράν διέκοψε τις πτήσεις προς το ιρακινό Κουρδιστάν

Παράλληλα, το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις του προς αεροδρόμια του ιρακινού Κουρδιστάν, έπειτα από αίτημα της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων Fars, μια ημέρα πριν από το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.

Επικαλείται τον Κεϊβάν Κοσραβί, τον εκπρόσωπο της ανώτατης αρχής ασφαλείας του Ιράν, ο οποίος φέρεται να προσθέτει ότι το Ιράν προχωράει και στο κλείσιμο του εναέριου χώρου του σε πτήσεις που προέρχονται από το ιρακινό Κουρδιστάν.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει