Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ψήφισε En Marche! του Μακρόν

«Η κλειδωμένη εναλλαγή δεξιά/αριστερά δεν απαντά πλέον στα προβλήματα που τίθενται»


ΚΟΣΜΟΣ
17:02
13/06/2017
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ψήφισε En Marche! του Μακρόν
1
loading

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) πληρώνει για τις «διαιρέσεις» του και θα υπάρξει αναμφίβολα μια «ανασύνθεση» στην αριστερά, δήλωσε σήμερα η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ψήφισε την Κυριακή μια υποψήφια του προεδρικού κόμματος En Marche! στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Ερωτηθείσα από το RMC-BMFTV, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφή με τους υπουργούς Νικολά Ιλό και Ζαν-Ιβ Λεντριάν για να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα κλιματικά ζητήματα. «Θα συνεχίσω την κλιματική μάχη, θα θέσω τις ικανότητές μου στην υπηρεσία αυτής της μάχης και της κυβέρνησης», δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της είχε ζητήσει τη βοήθειά της στο κλιματικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια, η έκταση της ήττας του PS αποκαλύπτει «ένα πολιτικό σύστημα που φθάνει στην εξάντληση». «Η κλειδωμένη εναλλαγή δεξιά/αριστερά δεν απαντά πλέον στα προβλήματα που τίθενται», εκτιμά. Υπεύθυνες για την κατάρρευση του PS «είναι οι διαιρέσεις και οι συγκρούσεις. Ο κόσμος δεν το ανέχεται πλέον αυτό». Και «υπάρχει διαίρεση όταν δεν υπάρχει αρκετή ιδεολογική δουλειά» γύρω από τις μεταλλάξεις της κοινωνίας, προσθέτει.

«Υπήρξε (στην κοινωνία) μια γενική κόπωση, το 49-3 (σ.σ.: το άρθρο του συντάγματος που επικαλέσθηκε ο τότε πρωθυπουργός των Σοσιαλιστών Μανουέλ Βαλς για να υιοθετηθεί χωρίς ψηφοφορία ο εργασιακός νόμος), οι επιθέσεις ... ένας κορεσμός, και η ανάγκη κατευνασμού, ηρεμίας. Εξ ου το γεγονός ότι επιλέχθηκε ένα κεντρώο ρεύμα».

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία λέει πως ψήφισε τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, προσθέτει πως επέλεξε επίσης την υποψήφια του En Marche! στην περιφέρειά της (Ντε-Σεβρ). Διότι «ήταν μια καλή υποψήφια», λέει για την Κριστίν Εντς (REM), που ήρθε πρώτη στον πρώτο γύρο με μικρή διαφορά από την Ντελφίν Μπατό (PS), που παλαιότερα βρισκόταν κοντά στη Ρουαγιάλ.

Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στο PS, η Ρουαγιάλ απάντησε «δεν ξέρω». «Θα μπορούσατε να αλλάξετε;», την ρώτησε ο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν. «Ναι, ασφαλώς, διότι θα υπάρξει αναμφίβολα μια ανασύνθεση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβεί κάτι που θα συνεχίσει να προβάλλει τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της χειραφέτησης μέσω του σχολείου, που είναι οι εξαιρετικές ιδέες που διαμόρφωσαν την ιστορία του αιώνα», απάντησε, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε τους λόγους για τους οποίους αγωνιζόταν και για τους οποίους ιδρύθηκε. Όμως οι λόγοι αυτοί δεν έχουν πάψει να ισχύουν. Η ιδέα να δώσουμε φωνή σ' αυτούς που δεν έχουν φωνή εξακολουθεί να είναι μια μάχη», δήλωσε ακόμη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μετάφραση

    Αν είχα και γω μια θεσούλα καλα θά ήταν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει