Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε πίεση, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, σε συνέντευξή του στο RTL, πως δεν θα κάνει καμία «τούμπα» στο πρόγραμμά του ούτε θα αποσύρει το πρόγραμμά του να μεταρρυθμίσει τον εργασιακό κώδικα με διατάγματα, όπως του ζήτησε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.

«Αυτή η φωνή που είναι εναντίον του νόμου για την Εργασία, που είναι εναντίον κάθε μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, στον κοινωνικό διάλογο, είναι πλειοψηφική στη χώρα; Όχι. Αν ήταν, θα είχε θέσει τον υποψήφιό της στην κορυφή στον πρώτο γύρο και θα ήταν στον δεύτερο γύρο απέναντί μου, ή στη θέση μου. Αυτή είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο Μακρόν στο RTL, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν υποχωρούσα στις πιέσεις του ενός ή του άλλου, θα έλεγα, για να ψαρέψω τους ψηφοφόρους του Φρανσουά Φιγιόν “τελικά θα επανεξετάσω τον γάμο για όλους”, για να ψαρέψω τους ψηφοφόρους του Ζαν-Λικ Μελανσόν “δεν θα κάνω τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας”» είπε. «Τελικά ποιόν προδίδω; Το 24% των Γάλλων που με έφεραν επικεφαλής στον πρώτο γύρο» συνέχισε ο επικεφαλής του En Marche!

«Αν από σήμερα, με το παραμικρό, αρχίσω να στρίβω και να περιστρέφομαι, δεν θα υπηρετήσω για πέντε χρόνια» κατέληξε.