Την ώρα που η Λιβύη προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μετά-Καντάφι εποχή, το BBC φιλοξενεί τη συνέντευξη του Mohammed Sheba ο οποίος είναι ένας από τους αντάρτες που ήταν εκεί όταν ο Μ. Καντάφι βγήκε από το σωλήνα αποχέτευσης που είχε κρυφτεί στην πόλη της Σύρτης.

Ο αντάρτης είχε σύντομη συνομιλία με τον Καντάφι ο οποίος και του μίλησε για όλα όσα είχε κάνει στη χώρα. Όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο αρχικά δεν ήταν σίγουρος εάν ήταν ο ίδιος ο Καντάφι αλλά μόλις αντίκρισε το πρόσωπό του σιγουρεύτηκε ότι επρόκειτο για το λίβυο ηγέτη.

Όπως περιγράφει στη συνέντευξή του ο φόβος του Καντάφι, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους που διήρκεσε περίπου δύο λεπτά, ήταν έντονος, κάτι, που όπως λέει ο ίδιος του προκάλεσε γέλιο καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι ο Καντάφι θα φοβόταν.

Ο αντάρτης περιγράφει την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Μουαμάρ Καντάφι καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν μπορούσε καν να σταθεί στα πόδια του ενώ δεν δίστασε να τον παρακαλέσει για βοήθεια.με αφοπλιστική όμως ειλικρίνει ο αντάρτης του απάντησε: «Εμάς ποιος θα μας βοηθήσει; Μας κατέστρεψες».

«Εκείνη τη στιγμή τον λυπήθηκα δεν ήθελα να το χτυπήσω να τον σκοτώσω γιατί είναι πολύ αδύναμος» παραδέχεται στο τέλος της συνέντευξης.