Τη ζωή σε 22 ανθρώπους στοίχισε η κατολίσθηση στην πόλη Μανισάλες της Κολομβίας, ενώ τραυμάτισε 17. Σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρχών, δεκάδες πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα σωστικά συνεργεία και τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι, αλλά καμιά πηγή δεν είχε επιβεβαιώσει τον αριθμό.

Έπειτα από την καταστροφή που συνέβη χθες την αυγή στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειας.

Η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.

Κατά την φετινή περίοδο των βροχών, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κολομβία έχουν καταγραφεί 37 θάνατοι, 43 τραυματισμοί, επτά άνθρωποι αγνοούνται, ενώ περίπου 250.000 ανθρώπους είναι πλημμυροπαθείς.

Μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011, οι ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 400 ανθρώπων και έπληξαν 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Νίνια είναι ένα κυκλικό μετεωρολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μία μείωση των μέσων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και ανατολικά του ισημερινού Ειρηνικού.