Το 1775 Ισπανοί χρυσοθήρες έφτασαν σε ένα φαράγγι, στον νότο της Νεβάδα, και ονόμασαν την περιοχή, τι άλλο, Ελ Ντοράντο.

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας αιώνας μέχρι να εντοπιστούν σημαντικές ποσότητες χρυσού και ασημιού στο ορυχείο Techatticup. Προσέλκυε ολοένα και περισσότερο κόσμο και αργότερα η περιοχή μετονομάστηκε σε Nelson, από έναν χρυσωρύχο που έπεσε νεκρός από τοπική φυλή.

Το ορυχείο έκλεισε το 1942 και η περιοχή άρχισε να μαραζώνει καθώς οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί άρχισαν να στρέφονται στο Λας Βέγκας και το Ρίνο.

Έως το 2000 είχε γίνει πόλη-φάντασμα και αποτέλεσε την ιδανική τοποθεσία για το γύρισμα ταινίας με πρωταγωνιστές τους Κέβιν Κόστνερ και Κερτ Ράσελ.

Η ταινία «3000 Miles to Graceland» δεν πήγε καλά εμπορικά αλλά «χάρισε» στην πόλη-φάντασμα ένα ορόσημο: ένα αεροπλάνο που εγκαταλείφθηκε στο σημείο μετά τη συντριβή του, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

ElDorado9 ElDorado8 ElDorado7 ElDorado6 ElDorado5 ElDorado4 ElDorado3 ElDorado2 ElDorado1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.